Waarom zuurzak een aanrader is

Waarom zou je zuurzak bladeren kopen? De zuurzak, een eigenaardig vrucht soort. Deze vrucht is groen van kleur en aan de buitenkant stekelig. Vele mensen vergelijken de smaak met die van de Ananas of aardbei. Als je de vrucht opensnijd is de binnenkant van een romige structuur. De origine van de vrucht licht in het tropische gedeelten van Amerika. Vele studies hebben bewezen dat de extract van de vrucht vele gezondheidsvoordelen heeft. De meeste voordelen zijn het verminderen of zelfs vernietigen van kankercellen, tegen diabetes klachten en bacteriën. Het wordt aangeraden om de vrucht te begunstigen in combinatie met een gezond dieet en een actieve levensstijl. De vrucht kan goed in een dieet worden toegepast, het bevat weinig calorien maar zit boordenvol gezonde vitamines zoals:

• vitamine C
• kalium
• magnesium

ook bevat het een kleine hoeveelheid: diacine, riboflavine, folaat en ijzer

Hoe eet je het en waar kan je het in gebruiken?

Van sappen tot ijsjes en sorbets, zuurzak is een populair ingrediënt dat in heel Zuid-Amerika wordt gevonden en die op verschillende manieren kan worden gegeten. Het vlees kan worden toegevoegd aan smoothies, in thee worden gezet of zelfs worden gebruikt om gebakken producten te zoeten.

Omdat het een sterke, van nature zoete smaak heeft, wordt de zuurzak het vaakst rauw gegeten. Kies voor de gene die zacht is of laat het een paar dagen rijpen voordat je het eet. Snijd het eenvoudig in de lengte, schep het vlees van de schil en geniet ervan.

Houd er rekening mee dat de zaden van de zuurzak moeten worden vermeden, omdat er is aangetoond dat ze annonacine bevatten, een neurotoxine dat kan bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *