Wat je niet wist over voetbal transfers

Het voetballer Salaris bij transfers is enorm. Voetballers verdienen natuurlijk het meeste geld met een transfer. Het aantal transfers neemt dan ook veel toe de laatste jaren. Zo zijn er al bijna 20.000 transfers tot op de dag van vandaag. De totale waarde is maar liefst 3,75 miljard euro. Dit bedrag is dan ook alleen maar voor transfers tussen clubs uit verschillende landen.

Echter zijn er natuurlijk ook transfers binnen een land zelf en in totaal kunnen deze bedragen oplopen tot bijna 10 miljard euro. Op het moment dat een contract dan ook is afgelopen mag er een verkoopsom worden gevraagd. Veel clubs zijn wel op zoek naar die goede linksback, rechtsback of die goede keeper. Wanneer er dan ook een nieuwe speler op de transfermarkt beschikbaar komt kunnen clubs als het ware met een bepaald bedrag en voorstel komen.

In Nederland

In Nederland worden er ook elk jaar weer transfers gedaan van spelers die overstappen naar een andere club. Binnen Nederland is deze transfermarkt wel vrij stabiel te noemen. De transfers worden vaak gedaan in de zomer van het jaar en dit is dan ook het moment voor clubs om de selectie te verversen.

In de winter word er vaak weinig aan transfers gedaan. Echter kan een club in sommige gevallen toch op zoek gaan naar een transfer. Wanneer er bijvoorbeeld spelers zijn die ernstig geblesseerd zijn, is het belangrijk om tijdig een vervanger te vinden om deze speler te vervangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *